Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi

Çumra Şeker Kampüsü’nde muhtarlarla buluşan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk



Konya Merkeze bağlı Selçuklu, Karatay ve Meram ilçesi mahalle muhtarlarından oluşan kalabalık bir heyetle Çumra Şeker Kampusu’nda buluşan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya’nın müthiş yeraltı zenginliklerinin bulunduğunu, tarihi ve kültürel zenginliklerimizin dünyanın yarışamayacağı kadar önde olduğunu belirterek, “Konya çok zengin bir yer. Ama bu zenginliği ekmeğe döndürmemiz, gelire dönüştürmemiz lazım. İnsanlığımızın fukaralığının giderilmesinde bu kaynakları kullanmamız gerekir” dedi.

Konya Şeker ve iştiraklerine ait Cihanbeyli Panplast, Çuval, Koruge ve PVS Tesisleri, Seydibey Tarım Ürünleri Entegre Tesisi, Doğal depo, Altınekin Ham Yağ Tesisleri ve Beta Ziraat A.Ş.’nin Tohumculuk Tesisleri’ni yaklaşık 1 aydır gezen ve buradaki yatırımları yerinde gören Konya merkez mahalle muhtarlarının oluşturduğu kalabalık bir heyet, son olarak Çumra Şeker Kampusu’nu gezdiler. Muhtarlar, Çumra Şeker Kampusu’nda bulunan Taşağıl Angus Çiftçiliğini, Seraları, Çikolata, Sert Şekerleme, Yem, Sıvı Şeker, Paketli Şeker, Etanol, bisküvi, kek ve gofret tesislerini incelediler.
Gezinin ardından muhtarlarla yemekte bir araya gelen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Muhtarlar Derneği üyelerine katılımlarından ve samimiyetlerinden dolayı teşekkür etti. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un çalışmalarından ve yaptığı yatırımlardan muhtarlar olarak çok memnun olduklarını belirterek, “10 yıl önce tek bir fabrikası bulunan Konya Şeker’de harikalar yaratarak bugün 28 fabrikaya çıkaran sayın Recep Konuk başkanımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Yaklaşık 1 aydır Konya Şeker’e ait tesisleri geziyoruz. Gördüklerimiz karşısında göğsümüz kabardı, gurur duyduk tesislerle. Bu tesisleri yapan başta Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk olmak üzere tüm çalışanlarından Allah razı olsun” diye konuştu.

SAMİMİ VE HASBİ OLACAKSINIZ
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında, “Muhtarlarımızın çok samimi temennilerine teşekkür ediyorum.  Rabbim bize kendi rızası adına nerede faydalı olacaksak orayı nasip etsin. Derdimiz memleketin kalkınmasıdır, milletin huzurudur, milletin fukaralığının bitirilmesidir” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Hangi mazereti üretirseniz üretin asla açlığa, yokluğa çare olmaz. Mazeret üretmek çok kolay. Asıl olan marifet üretmektir.  Yani binlerce sebep, binlerce gerekçe sayabilirsiniz eğer niyetiniz iş yapmamaksa. Ama derdiniz iş yapmak, çare üretmekse mutlaka Rabbim size o marifet üretme lütfunu gösterir, sizin önünüzü açar ve olmazları da olur kılar. Siz önce samimi olacaksınız, hasbi düşüneceksiniz. Niyetiniz doğru olacak. Bakın Anadolu’nun emniyeti dünyanın emniyeti ile ilintili oluşuyor. Eğer Anadolu güçlüyse Türkiye güçlenir, Türkiye güçlü ise dünyadaki insanlık bundan nasip alır, dünyada huzur ve bereket olur.  Osmanlı döneminde olduğu gibi. Osmanlı kuvvetli iken dünyada huzur vardı, huzur ortamı vardı. Ama Osmanlıyı da kuvvetli kılan Anadolu idi. Bu coğrafyada yaşayan insanlardı. Bu coğrafyanın insanları çok kıymetli ve çok değerli. Biz onlara sahip çıkacağız. Onlarla beraber bu memleketin imkanlarından bizim insanımız nasiplenecek ki kimselere muhtaç olmayacak.  Bu lafla olmaz. Laf laf laf, çen çen çen yok böyle bir şey. İş yapacağız.

Bugün çoğunuz birçok tesisimizi gördünüz Konya Şeker’in altı tane kampüsü oldu. Çok daha fazla kampüsü olacak, bununla kalmayacak. Konya’nın her tarafı fabrika ile dolacak.  Dolmak zorunda bunu yapacak imkanımız var. Dün, çukur bakiyeli bir kuruluştan bugün 1.2 milyar dolarlık yatırım yapmışsa, cirosunu bugün milyar dolarlara çıkarmış bir kuruluş niye daha çoğunu yapmasın ki? 10 yıl önce bu işleri yapacağımızdan sizlere bahsetseydim ne kadar itibar ederdiniz?  İnanmazdınız değil mi? Ama bugün bir şey söylüyorum. Dün nasıl bu hadise yaşanmışsa yarın bu imkânlarla çok daha ötesini yaşayacağız.”

MEVLANA’NIN GELİŞİ TESADÜFİ DEĞİLDİR
Konya’nın çok zengin bir coğrafyada yer aldığını ifade eden Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Mevlana hazretleri rast gele Konya’ya gelmemiştir” diyerek şunları söyledi; “Çatalhöyük günümüzden 9 bin yıl önce 10 bin nüfuslu olarak burada durup dururken kurulmamıştır. Bunların sebepleri vardır. Peygamber efendimizin hicret edeceği yerler arasında Konya’nın da var olması tesadüf değildir.  Konya başka bir yerdir. Konya çok zengin bir yerdir. Bugün, bitkisel üretim konusunda dünyanın 10 mihenk noktasından biridir.  2 milyon hektarlık arazisi ile dünyanın gıdasının karşılanmasında devasa bir yapıya sahiptir. İşte son günlerde enerji gündeme geldi. En iyi yer altı rezervli kömür Karapınar, Ereğli ve Ayrancı üçgeninde çıktı. Daha başkaları da var. Konya’nın müthiş yer altı zenginlikleri var. Konya’nın tarihi ve kültürel zenginliği dünyanın yarışamayacağı kadar önde bulunan değerlerdendir. Konya çok zengin bir yer. Ama bunu ekmeğe döndürmemiz, gelire dönüştürmemiz lazım. İnsanlığımızın fukaralığının giderilmesinde kullanılıyor olmamız lazım. Eğer biz bu bereketli coğrafyanın nimetlerini, imkanlarını doğru değerlendirebilir isek, doğru hareketlendirebilirsek, Allah’ın izniyle bu coğrafya sadece bize değil dünyaya yetecek kadar büyük değerleri üretir.”

KİRİ PASI BİZE, GELİRİ DIŞARIYA OLMAMALI 
“Biz kurtuluş Savaşı’nı kazananların çocuklarıyız evlatlarıyız” diyen Konuk, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Dün cephede gösterdiğimiz kabiliyeti bugün ekonomide göstereceğiz, ticarette göstereceğiz Avrupa’nın da önüne Allah’ın izni ile geçeceğiz.  Devletimiz bir hedef koydu. Bir geminin rotası belli değil ise hiçbir rüzgar ona yardım etmez. Bir rotanız olacak, hedefiniz olacak.  İş te Türkiye’nin bir hedefi var 2023 yılı itibariyle dünyanın 10 veya ilk 10 ekonomisi içerisinde biz yerimizi alacağız. Biz sizi seçtik siz hadi yapın dememeliyiz.  Biz de bir şeyler yapmalıyız, biz de bu hedefe katkı vermeliyiz. Merak etmeyin çok daha iyilerini inşallah Konya’mız yapacak. Allah kısmet ederde Karapınar’ı çözersek işimiz daha kolay olacak. Bizim şu anda ihalesini aldığımız santral yaklaşık 500 megabayt gücünde, Karapınar 5 bin megavata kadar kullanılabilecek bir güce sahip. Eğer onun gelirlerini de buraya, Konya’mıza bölgemize katarsak o tesis de kimsenin ilgisi olmadığı ve haberi olmadan cebine en az  10 bin dolar para girecektir. Onun için de Karapınar mutlaka Konya’da kalmalı. Kiri, tozu, pası Konya’ya parası yabancı ülkelere diye bir şey yok. Böyle bir şey olmamalı, yeter artık. Buna ve bu anlayışa dur demeliyiz. Adam bize getirdi 1000 dolar, ama bugüne kadar 10 bin dolar götürdü. Biz de kazanırız. Biz niye kazanmayalım arkadaşlar? Bizim paramız niye buradan gitsin? Buranın kazancı artık burada kalmalı. Başkaları alıp götürmemeli.   Bizim insanımızı artık başkalarına muhtaç etmeyeceğiz.

Bizim Bünyamin’imiz inanın Benjamin’den daha akıllı. Çok daha fedakârdır.  Bizim Hasanımız İnanın Hans’tan çok daha kabiliyetli, çok daha temiz, çok daha duru. Ama ne hikmetse Hans’lar Benjaminler alıp buradan götürüyor, bizim hasanlarımız kölelik yapıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bizim bir tek temel dayanağımız var. O da inancımızdır. Bunun önüne hiç bir şey geçemez. Ne diyor bizim inancımız “ insanın insana üstünlüğü takvayladır”.  Onun dışında hiçbir şey yok. Makammış, mevkiiymiş bunların hepsi hikaye.  Bizim ecdadımız dünyaya huzur ve bereket kattı. İnşallah biz de katalım. Hepinize katılımlarınızdan nezaketinizden, hoşgörünüzden dolayı birkez daha gönülden teşekkür ediyorum.” Gezi sonrasında Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Konya ekonomisine kazandırdığı yatırımlardan ve üreticilere sağladığı hizmetlerden dolayı plaket verdi.